Blog

Cum să alegi cel mai bun acoperiș pentru casa ta?

 Varietatea produselor existente pe piața sistemelor de învelitori poate îngreuna deseori decizia de achiziționare a unui acoperiș . Se întâmplă să auzi tot felul de sfaturi și idei, de cele mai multe ori nu de la specialiști în domeniu, iar atunci când miza este siguranța casei tale, nu îți poți permite să faci o alegere nepotrivită.

Există câteva aspecte importante care pot contribui la obținerea unui acoperiș durabil, cu un aspect plăcut.

 • Arhitectura clădirii/casei
  De exemplu, dacă nu ai o structură foarte rezistentă vei avea nevoie de o învelitoare ușoară, așadar vei alege un acoperiș cu țiglă metalică. Dar dacă îți dorești și o izolare fonică și o termorezistență cât mai bună, atunci vei opta pentru o țiglă metalică acoperită cu piatră naturală.
 • Rezistența la fenomenele meteo, protecție hidro, termo și fonică
  Un acoperiș trebuie să reziste timp îndelungat în condiții de vreme rea – ploi, vânt, zapada, furtuni etc., iar materialul ales trebuie să fie rezistent la zgâriere și la acțiunea ultravioletelor. În acest caz, cel mai indicat lucru este să ții cont de recomandările producătorilor.
 •  Montaj ușor
  Ușurința cu care este montat acoperișul reprezintă un aspect important având în vedere că tehnologia a evoluat destul de mult în ultimii ani. Iar un acoperiș care se montează cu grad mare de dificultate, automat va crește și costul manoperei executate.
 •  Întreținere minimă după montaj
  Un acoperiș de calitate trebuie să își păstreze în timp aspectul inițial. De cele mai multe ori, costurile de mentenanță se dovedesc a fi deranjant de mari, de aceea este important să alegeți de la bun început un acoperiș calitativ.
 •  Garanție cât mai îndelungată
  De la bun inceput trebuie să te asiguri ca acoperișul ales prezintă garanții pe termen lung, fie că este vorba despre anticoroziune, menținerea culorii sau durata de exploatare.
 •  Designul
  Orice proprietar își dorește un acoperiș frumos care să se potrivească armonios cu detaliile întregii sale clădiri/case. Oferta de acoperișuri este diversă, pentru toate tipurile de arhitectură, fie ca este clasică, modernă sau rustică. De asemenea, culoarea este la fel de importantă, pe piață existând opțiuni variate care îndeplinesc exigențele unui design reușit.
 •  Greutatea redusă
  În cazul structurilor care nu permit încărcări suplimentare mari, se recomandă un acoperiș din țiglă metalică datorită greutății reduse.
 •  Accesoriile de acoperiș
  Un acoperiș este incomplet fără sistemul pluvial (jgheaburi, burlane) și alte accesorii specifice (folii anticondens, coame, dolii, șuruburi, borduri fronton, racorduri calcan, parazăpezi, benzi ventilate pentru etanșarea coamelor, etc). Sistemul pluvial este important din punct de vedere al rolului pe care îl are, și anume acela de a colecta și de a asigura scurgerea apei rezultată în urma ploilor sau topirii zăpezii.
  De aceea este extrem de important să acorzi o atenție specială și acestor elemente și să ții cont că un acoperiș trebuie să se prezinte ca un sistem complet, unitar.
 • Cel mai bun raport calitate-preț
  Acordă atenție acelor oferte care sunt accesibile și calitative din punct de vedere al materiei prime folosite și al garanțiilor asigurate. Pe termen lung, un acoperiș cu toate accesoriile necesare va fi întotdeauna mai ieftin, pe când un acoperiș incomplet te va expune la cheltuieli suplimentare ulterioare montajului, cauzate de infiltrații, condens, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


error: Continut protejat!