Blog

RIWEGA USB Reflex Plus – folia care reflectă peste 80% din căldura de sub învelitoare

Folia anticondens Riwega USB Reflex Plus 200 este cea mai potrivită soluție tehnică pentru acoperișul tău. Îmbină două funcționalități esențiale, și anume, drenarea condensului din interior spre exterior și stoparea propagării căldurii dinspre acoperiș spre interiorul casei (prin stratul de aluminiu de la exterior).  Din păcate, în cele mai multe cazuri, clienții nu acordă mare importanță foliei anticondens, deși are un rol foarte important, și anume, acela de a păstra structura de lemn uscată și ventilată și de a preveni scăderea randamentului termoizolației, realizate la nivelul acoperișului. O folie anticondens performantă poate dubla durata de viață a structurii de lemn și astfel vei avea un acoperiș durabil care îți va proteja casa mult timp.

Riwega USB Reflex Plus 200 este o membrană armată din patru straturi îmbinate termic. Stratul exterior este reprezentat de o membrană de aluminiu preperforat, protejată de o peliculă din poliester cu efect antioxidant. Stratul de aluminiu are rolul de a reflecta razele infraroșii ce pătrund dinspre exterior și transportă căldura.

Emisivitatea este abilitatea suprafeței unui material de a emite energie sub formă de radiație în funcție de temperatura suprafeței. Aceasta este o valoare cuprinsă în intervalul 0< ε <1. Cu cât valoarea emisivității este mai mică, cu atât suprafața radiază mai puțină energie.

Avantaje principale:

* Efect termo-reflexiv

* Crește decalajul termic

* Capacitate mare de difuzie la vapori

* Impermeabilă

* Etanșă la vânt

* Rezistență mare la rupere

* Două benzi adezive integrate

 

USB Reflex Plus 200 SK are un coeficient de emisivitate de 0,05 (5%). Acest lucru înseamnă că 5% din energia incidentă este emisă, trecând spre interior, în timp ce 83,2% este reflectată. În consecință, acest transfer mic de energie se traduce printr-un aport mai mic de căldură asupra termoizolației de sub membrană și prin urmare, va rezulta o îmbunătățire considerabilă a eficienței pachetului termoizolant, atât vara cât și iarna.

Conceptele de impermeabilitate, etanșeitate la vânt și aer sau termo-reflexie definite pentru acoperișuri trebuie interpretate în mod similar și pentru fațadele ventilate. În acest caz, este esențial ca orice termoizolație a unei fațade ventilate să fie protejată în același mod. USB Reflex Plus 200 SK este o membrană de difuzie termo-reflexivă ce poate fi utilizată cu succes la protecția termoizolațiilor la fațadele ventilate și combină impermeabilitatea și etanșeitatea la vânt cu îmbunătațirea capacității termice a izolației, atât vara, cât și iarna.

 

Material: PP.PP.Al.PE

Microfilm funcțional: PP

Culoare: Argintiu/Gri

Lățime rolă (m): 1,5

Lungime rolă (m): 50

Greutate rolă (kg): 15

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


error: Continut protejat!